Toeristische bezienswaardigheden

De Abdij van Fontenay

Vue du cloître de l'Abbaye de Fontenay 43 km/45 min De abdij van Fontenay ligt op een paar kilometer van Montbard en is een van de historische parels aan de kroon van de Côte d’Or. Ze is geklasseerd als werelderfgoed van de UNESCO. Ze werd opgericht in twaalfde eeuw door Sint Bernardus en is een van de oudste cisterciënzer kloosters in Europa. Ze illustreert het belang en de invloed van deze orde in de Europese Middeleeuwen. Ze is een van de meesterwerken van de Romaanse architectuur en is buitengewoon goed bewaard gebleven. Elke zomer zijn er culturele evenementen te beleven. De Abdij van Fontenay is heel het jaar door geopend en, zo dicht bij La Tour de Giry, is het een niet te missen bestemming, voor jong en oud.

De Butte de Thil

6 km/10 minVlakbij de kasteelboerderij kan u de resten van een middeleeuws kasteel bezoeken, gebouwd op de top van een heuvel die 440 meter boven de vallei uitsteekt (de ‘Butte’). U hebt er een prachtige uitzicht op Thil, de groene heuvels van de Côte d’Or en het prachtige park van de Morvan. De huidige eigenaren willen deze historische site zo goed mogelijk bewaren en leiden hun bezoekers met plezier rond. In de zomer komt het kasteel weer tot leven tijdens de middeleeuwse spelen, elk jaar tijdens het derde weekend van augustus.

Flavigny-sur-Ozerain en de site van Alesia

33 km/38 minDe belangrijkste attractie van deze kleine stad is het museum-park Alesia. Deze plek staat symbool voor de nederlaag van Vercingetorix tegen Caesar en voor de overgave van de Gallische rebellen aan het Romeinse Rijk. Deze plek is rijk aan fantasieën en mythen. Een bezoek aan het museum-park is een aangename en plezierige manier om dit stuk van onze geschiedenis te herbeleven. Het prachtige Flavigny-sur-Ozerain, een combinatie van romantiek en lekkernijen, is meer dan de moeite van een bezoek waard, met zijn pittoreske stadskern, decor van de succesfilm Chocolat, en zijn anijssnoepjesfabriek in de voormalige abdij. Het heeft ook musea en tal van omliggende kastelen uit verschillende tijden. In de omgeving liggen talrijke bezoekenswaardige wijngaarden. De wijn van Bourgogne is een uitgelezen reden om de streek te verkennen, in een subtiele mengeling van geschiedenis en wijnbouw. Meer informatie: http://www.alesia-tourisme.net/.

De middeleeuwse stad Semur-en-Auxois

Une vue de la cité médiévale de Semur en Auxois 23 km/25 minSemur-en-Auxois is grotendeels geklasseerd sinds 2010. Deze stad heeft een rijke geschiedenis die tot leven komt in een charmante historische wijk. Liefhebbers van oude stenen zullen smullen van de vakwerkhuizen, de kerk en eeuwenoude straten terwijl ze de stad doorkruisen langs de vele sporen van de Middeleeuwen. In mei zijn er de middeleeuwse feesten en in de zomer is ze de plaats voor een kunstenfestival. U kan er ook genieten van de regionale specialiteiten in de vele restaurants en delicatessenzaken. Meer informatie: http://www.ville-semur-en-auxois.fr/

Te land en op het water

Une péniche sur le canal de Bourgogne 12 km/14 min Het Lac de Pont in Pont-en-Massène. Het strand is gratis toegankelijk en het meer heeft een zeil- en roeiclub die vele activiteiten aanbiedt. Ook loopt een 12 km lange wandelroute rond het meer.30 km/27 min Het reservoir van Grosbois in Grosbois en Montagne. Er is in de zomer bewaakte zwemgelegenheid aan vrij toegankelijke stranden. Een wandelpad leidt rond het reservoir.42 km/30 min Aan het Lac de Pantier in Vandenesse-en-Auxois is een zeilclub.0 km Vanuit Chazelle l’Echo vertrekken vele wandel-en fietsroutes. U kunt ook een verfrissende wandeling maken langs het nabije Canal de Bourgogne. Meer info op http://www.precysousthil.com/loisirs-d% C3% A9couvertes /

Routebeschrijving

Plan Hier vindt u de route waarlangs u snel de heerlijkheden kan ontdekken die wij te bieden hebben.

Zie onze locatie.
Een vraag? Een reservering?

Tel Op zoek naar ontspannende logies in de Côte d’Or of een uitvalsbasis om de Bourgogne te ontdekken?

Neem contact met ons op.